Sidebar

Template Settings
Select color sample for all params
bluegreenorangepinkredteal
Select Layout
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • youtube
  • instagram

تماس :0090 (242) 503 03 64

Telegram

شرط لازم و کافی برای اینکه شما بتوانید اقامت ترکیه را از طریق کار بدست آورید این است که یک شرکت ترکیه ای شما را بعنوان پرسنل بپذیرد برای کسب این نوع اقامت، شما باید تخصص ویژه ای برخوردار باشید و در زمان درخواست شرکت ترکیه ای به همکاری با شما، طبق آمار وزارت کار و رفاه ترکیه، نباید شخصی که پاسپورت ترکیه را دارد با تخصص شما بیکار باشد .   با ملاحظه نکته فوق و وضعیت کار در ترکیه و شرایط خاص ایرانیان می توان این گونه اعلام نمود که در حال حاضر شانس یافت کار در کشور ترکیه برای فرد ایرانی بسیار کم است.

اقامت دائم ترکیه و پاسپورت ترکیه به خارجیانی ارائه میشود که دارای 5 سال اقامت کاری ترکیه بوده و بیمه ایشان توسط کارفرما مرتب پرداخت میگردد.

به صورت خلاصه میتوان گفت که استخدام شدن در یک شرکت معتبر مورد تایید وزارت کار ترکیه و واریز بیمه از طریق این شرکت می تواند راه دریافت ویزای کاری باشد. شما با مکاتبه با شرکت موردنظر خود (که تخصص شما را نیازمند است) نطر شرکت را برای جذب خود جلب نموده و بعد از این مرحله شرکت مذکور با ارسال دعوتنامه کاری این امکان را برای شما فراهم می آورند که به سفارت ترکیه در ایران برای دریافت ویزای کار مراجعه نمایید.

قانون اخذ اجازه کار در ترکیه:

آخرین قانون مربوط به اشتغال خارجی‌ها در ترکیه در تاریخ 2003/03/06 به تصویب رسیده است. مطابق این قانون، اجازه کار که قبلا از سوی چندین مرکز ارائه می‌شد، تنها از یک مرکز ارائه می گردد.

بر اساس قانون شماره ۴۸۱۷ سه نوع اجازه کار پیش بینی شده است.

این سه نوع شامل اجازه کار مدت دار و نامحدود برای کارکنان وابسته و کارکنان مستقل و موارد استثنائی می‌باشد.

بر اساس این قانون، خارجی‌ها می‌توانند از اجازه کار مدت دار و یا نامحدود با به جا آوردن شرایط مورد نیاز، استفاده کنند.

مدت اعتبار اجازه کار مدت دار بر اساس قرارداد کار یک سال بوده و برای کار در محل کار مشخص و حرفۀ خاصی صادر می‌گردد. پس از پایان یک سال اجازه کار برای همان شغل و محل کار تا سه سال دیگر تمدید می‌شود. پس از سه سال نیز این مجوز تا شش سال می‌تواند تمدید گردد.

درصورتیکه یک تبعه خارجی حداقل هشت سال به صورت مداوم اقامت ترکیه را دارا بوده و شاغل باشد، اجازه کار دائم بدون در نظر گرفتن شرایط اشتغال در ترکیه و نیز بدون محدودیت جغرافیائی ، صادر می‌شود.

برای خارجی‌هایی که حداقل پنج سال در ترکیه به صورت بلاانقطاع اقامت داشته و نیز درصورتیکه در این مدت پیش کارفرمائی اشتغال نداشته باشند مجوز اشتغال مستقل صادر می‌گردد. شرایط اعطاء مجوز کار استثنائی با قانون محدود شده است. اجازه کار این افراد از کارکنان مستقل و وابسته متمایز بوده و از نظر زمان محدودیت نخواهد داشت.

خارجی‌ها برای اخذ مجوز کار از کشور متبعوشان و یا کشور محل اقامت دائمشان می‌توانند به نمایندگی‌های جمهوری ترکیه در آن کشور مراجعه کنند. پس از تکمیل پرونده، درخواست مذکور توسط نمایندگی‌های خارج از کشور به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه ارسال خواهد شد. ظرف سه روز از زمان ارائه درخواست متقاضی اشتغال در ترکیه به نمایندگی خارج از کشور، مدارک لازم از سوی کارفرما به وزارت کار و اموراجتماعی تحویل داده می‌شود. پس از صدور اجازه کار توسط وزارت کار، متقاضی می‌بایستی ظرف نود روز به نمایندگی خارجی ترکیه مراجعه و ویزای کار دریافت نماید. در صورتیکه متقاضیان اجازه کار در ترکیه دارای اقامت حداقل شش ماهه باشند شخصا و یا کارفرمایشان می‌تواند مدارک لازمه را به وزارت کار تحویل نماید. همچنین در این صورت نیازی به اخذ ویزای کاری ترکیه پس از تائید اجازه کار موجود نمی‌باشد.

برای تمدید مدت اجازه کار حداکثر تا ۱۵ روز پس از پایان مدت مجوز و نیز دو ماه پیش از پایان مدت اعتبار آن می‌بایستی به وزارت کار ترکیه مراجعه شود. وزارت کار مکلف است که حداکثر ظرف نود روز به پرونده متقاضی رسیدگی کرده و نیتجه را ابلاغ نماید. ولی درصورتیکه مدارک پرونده ناقص باشد این مدت پس از تکمیل پرونده تا نود روز طول خواهد کشید. وزارت کار ترکیه می‌تواند از منابع امنیتی در مورد شخص مورد نظر تحقیق نماید.

پس از پایان کار بررسی پرونده، وزارت کار می‌تواند درخواست را بپذیرد ویا آن را رد کند. درصورتیکه وزارت درخواست متقاضی را به تائید برساند، متقاضیانی که از دفاتر نمایندگی ترکیه درخارج از کشور مراجعه کرده اند می‌بایستی ویزای کار از همان محل دریافت داشته و به اداره اتباع خارجی در ترکیه مراجعه نمایند و متقاضیانی که از داخل ترکیه مراجعه کرده اند مستقیما می‌توانند به اداره اتباع خارجی در پلیس آن استان مراجعه نمایند.

درصورتی که درخواست اشتغال در ترکیه رد شده باشد، متقاضی می‌تواند ظرف سی روز پس از ابلاغ نتیجه درخواست تجدید نظر کرده و به نتیجه اعتراض نماید. درصورتیکه وزارت کار به اعتراض پاسخ منفی دهد، متقاضی می‌تواند به دادگاه شکایت نماید.